Jak wymontować mechanizm wycieraczek?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TomekF
    Classic
    • 2009
    • 12

rozebrałem tą czesc elektroniczną ale nie robiłem z nią kompletnie nic bo wydawało mi sie że wszystko jest OK.wyczysciłem tylko przepustnice i zaadoptowałem ja.podczas adaptacji było słychac przypustnice jak sie przestawia.może zle ja zaadoptowałem??czy przy złej adaptacji bedzie słychac jak przepustnica sie przestawia??
    może bedzie konieczna wymiana przepustnicy bo chyba tej elektronicznej czesci nie idzie kupic osobno.czy ten bład który mi pokazał jest związany z tą częscią elektroniczną??KOWAL ratuj!!!
  • Raymond
    Classic
    • 2007
    • 26

Chcę wymontować mechanizm wycieraczek przednich w octavi lecz nie mogę zciągnąć plastikowego podszybia pod którym znajduje się ten właśnie mechanizm.Próbowałem ale uszkodziła mi się szyba tak mocno trzyma się ta plastikowa osłona.Może ktoś wie jak to zrobić?Proszę o podpowiedz i z góry dziękuję.

Komentarz

• OMFG
      Classic
      • 2006
      • 11

Może ktoś ja przykleił np. poprzedni właściciel :roll:

Komentarz

• konos513
        Ambiente
        • 2006
        • 129

Re: Jak wymontować mechanizm wycieraczek?

Zamieszczone przez Raymond
        Chcę wymontować mechanizm wycieraczek przednich w octavi lecz nie mogę zciągnąć plastikowego podszybia pod którym znajduje się ten właśnie mechanizm.Próbowałem ale uszkodziła mi się szyba tak mocno trzyma się ta plastikowa osłona.Może ktoś wie jak to zrobić?Proszę o podpowiedz i z góry dziękuję.
        ja wyciągając ten plastik uszkodziłem sam plastik, nie wiem co Ty robiłeś, że uszkodziłeś szybę.

spróbuj włożyć cienki śrubokręt w wpust (rowek) tego plastiku, który jest założony na szybę a pióro plastiku który chcesz zdjąć. Zacznij od środka samochodu i idź w kierunku błotnika. Jak wrócę dzisiaj do domu to Ci podeślę fotki bo muszę zdjąć ten plastik by filierek wymienić.
        1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
        www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• -Piotr-
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1018
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Może to pomoże;
          O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
          KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
          O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• konos513
            Ambiente
            • 2006
            • 129

Zamieszczone przez -Piotr-
            w tym watku z linku wszystko dokładnie widać, powodzenia
            1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
            www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

Pracuję...